Εισαγγελική έρευνα για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ σε εφημερίδες

Το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ σε εφημερίδες,  θα ερευνηθεί μετά από παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτας Φάκου.

Η παρέμβαση πραγματοποιείται με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για χορηγίες σε  εφημερίδες, οι οποίες  δεν άσκησαν κριτική στην διοίκηση του Οργανισμού.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται και αν το αντισταθμιστικό όφελος των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών.

Ήδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΑΠ όλες οι επίμαχες χορηγικές συμβάσεις .

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποτέλεσαν την αιτία της εισαγγελικής παρέμβασης ο Οργανισμός φέρεται να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στην διοίκησή του.

Να σημειωθεί, ότι ο ΟΠΑΠ σε ανάλογες καταγγελίες στο παρελθόν έχει δημόσια απαντήσει, ότι τέτοιου τύπου δημοσιεύματα συνιστούν “πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας”.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Οικονομική Αστυνομία με εντολή να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία.