Εκλογές το φθινόπωρο εισηγείται στον Α.Σαμαρά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

 

Με τίτλο: “Μυστική εισήγηση για εκλογές το φθινόπωρο” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τον “εκλογικό αιφνιδιασμό που προτείνει ο Χ. Λαζαρίδης στον Α. Σαμαρά”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “να απορρίψει τα νέα μέτρα της τρόικας συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό άλλοι συνεργάτες του”. Η Realnews επισημαίνει ότι “την ίδια ώρα οι δανειστές σκληραίνουν τη στάση τους και απαιτούν: παράταση της έκτακτης εισφοράς για 2 χρόνια, επιπλέον περικοπές για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2015, νέο ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις, αλλά και να μην υπάρξουν φοροελαφρύνσεις”.

 

http://www.real.gr/filescalendar/2014/July/336863/realnews320.jpgΣύμφωνα με δημοσίευμα πεποίθηση του στενότερου συνεργάτη του κ. Σαμαρά είναι πως αν προκηρυχθούν οι εκλογές πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την Προεδρική εκλογή, θα επιστραφεί στην Κουμουνδούρου το… μπαλάκι για τη συγκρότηση πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την ανάδειξη Προέδρου.

Ο κ. Λαζαρίδης εκτιμά ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και νικητής βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ευκολότερο έργο απέναντι στους δανειστές, αφού δεν θα υπάρχει η απειλή νέας προσφυγής στις κάλπες. Και αυτό διότι η νέα Βουλή που θα προκύψει δεν θα χρειάζεται 180 “ναι” για προεδρική εκλογή αλλά μόλις 151. Ενώ αν γίνουν πρόωρες εκλογές και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα μπορεί να προκαλέσει ξανά εκλογές το Μάρτιο του 2015 καθώς δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών και μάλιστα το φθινόπωρο εμφανίζεται να είναι και ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και άλλα στελέχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ολοι όμως αφήνουν να εννοηθεί πως στις όποιες αποφάσεις ληφθούν καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο πράγματα. Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις. Δεύτερον η κατάσταση του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ. Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Σαμαράς πάντως εμφανίζεται να είναι προσηλωμένος σε αυτό που διακηρύττει σχεδόν από την αρχή της θητείας του. Εξάντληση της τετραετίας.