Εξοργισμένη η πεθερά του Σαρκοζί – “Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα”

 

Εκτός εαυτού η πεθερά του Σαρκοζί

Εξοργισμένη δήλωσε η πεθερά του Νικολά Σαρκοζί, Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσι, για την περιπέτεια του γαμπρού της.

Η Μαρίζα έκρινε ότι στόχο έχει να «κόψει τα πόδια» του πρώην προέδρου της Γαλλίας και να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι θεωρεί ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη, ο τρόπος και η στιγμή που επιλέχθηκε για να παρουσιάσουν τις κατηγορίες αυτές σε βάρος του Νικολά».

«Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα. Η στιγμή η οποία επιλέχθηκε δείχνει την επιθυμία για βεντέτα, πέραν του ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά για την ηθική του ακεραιότητα. Εμείς που είμαστε πιο κοντά του, είμαστε εξοργισμένοι», δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ιταλίδα πεθερά του πρώην προέδρου ο οποίος τελεί υπό δικαστική έρευνα.

«Είναι ακριβώς η στιγμή για να του κόψουν τα πόδια μια δια παντός. Ήταν φανερό ότι η πολιτική καριέρα του δεν θα σταματούσε εκεί. Η πρωτοβουλία της δικαιοσύνης έρχεται ακριβώς τη στιγμή που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στην ηγεσία του UMP», της γαλλικής δεξιάς, πρόσθεσε.

Ο 59χρονος Νικολά Σαρκοζί τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος για διαφθορά και αθέμιτη άσκησης επιρροής, αξιόποινες πράξεις που αν αποδειχθούν, τιμωρούνται με ποινές που μπορεί να φθάσουν έως κάθειρξη 10 ετών.