Επίθεση Ν. Παππά στον Σόιμπλε – “Οι εμμονές του πλήττουν την Ευρώπη”

nikos_pappas

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με αφορμή τα καυστικά του σχόλια για τον Γ. Βαρουφάκη, το μνημόνιο και την τρόικα.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σόιμπλε, ασύμβατες με τη θεσμική του θέση και με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη

Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι: Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: 

Σόιμπλε: Πρώτα θα εφαρμόσετε το μνημόνιο, μετά θα πάρετε λεφτά