Επίθεση …εξ αριστερών κατά του Αλέξη – «Γλυκανάλατο ψευδο-αριστερό» τον αποκαλεί η 4η Διεθνής

TSIPRAS HPAΤα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την περιοδεία του στην Αμερική συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η επίθεση προέρχεται εξ…αριστερών και μάλιστα από την επιτροπή της 4ης Διεθνούς στο site World Socialist.

«Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιούσε την αστυνομία για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στο μετρό, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να πείσει τους αμερικανούς αξιωματούχους και το ΔΝΤ ότι δεν πρέπει να φοβούνται αν ανέβει στην εξουσία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να πείσει ότι στις ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε εκείνον ότι θα διατηρήσει την καπιταλιστική σταθερότητα.

«Εύχομαι να σας έπεισα ότι δεν είμαι τόσο επικίνδυνος όσο κάποιοι νομίζουν» δήλωσε με γλυκανάλατο ύφος στο Brookings Institution σε μία ομιλία που στόχευε καθαρά στο αμερικανικό κατεστημένο.

Ο Domenico Lombardi του ινστιτούτου Brookings δήλωσε ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα δείχνει τη μεταστροφή του ιδίου σε έναν σοσιαλδημοκράτη και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα με πιο ισορροπημένες πολιτικές θέσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι η διπλή γλώσσα του ψευδο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που αποκηρύσσει τη λιτότητα στα λόγια την ώρα που στηρίζει την καπιταλιστική σταθερότητα και την ΕΕ στην πράξη, έχει επίσης ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή και την εμφανίζει ως τη μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους τραπεζίτες και το πολιτικό κατεστημένο μέρους του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.