Επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στην Τουρκία 29-30 Νοεμβρίου – Θα συναντήσει τον Ερντογάν

Στην Τουρκία θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου 2014, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, προς τον οποίον εξέφρασε τις ευχές του ενόψει της μετάβασης του κ. Αναστασιάδη στις Η.Π.Α., όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση». «Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.