Επαναφέρουν την πρόταση για χειμερινή …ανάπαυλα στα σχολεία οι ξενοδόχοι

Την πρότασή του για ενεργοποίηση -εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς- προγράμματος ολιγοήμερης χειμερινής σχολικής ανάπαυλας επανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος.

«Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να “κολλάνε” στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα (από τα κατά τόπους ξενοδοχεία)», δήλωσε ο κ. Ρέτσος κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, η περσινή πρόταση της ΠΟΞ, που βαφτίστηκε «Λευκή Εβδομάδα» παρερμηνεύτηκε, αφού αυτό το οποίο η Ομοσπονδία προτείνει στην ουσία είναι μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, ώστε να γίνει άμεσα μια συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ