Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος: Πωλείται από τη Λαική

Στην άμεση πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος προχωρά ο κυπριακός όμιλος της Λαϊκής Τράπεζας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς έχει ήδη εκδηλωθεί, στο παρασκήνιο, ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, Έλληνες και ξένους και απομένει η διαγωνιστική διαδικασία.

Το ζωηρό ενδιαφέρον προκύπτει από το μεγάλο ατού της Επενδυτικής Τράπεζας, που είναι η τραπεζική άδεια, η οποία της παρέχει τη δυνατότητα άσκησης ολόκληρης της γκάμας των τραπεζικών εργασιών, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έως σήμερα λειτουργούσε ως αμιγώς επενδυτική τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον που έχει εκφρασθεί για την εξαγορά της Επενδυτικής, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «το ζήτημα εξετάζεται και από κοινοπραξία Ελλήνων επιχειρηματιών υπό την καθοδήγηση έμπειρων τραπεζικών στελεχών, που ενδεχομένως επί του παρόντος να μην εργάζονται σε κάποιον από τους τραπεζικούς ομίλους».

Ο αγοραστής, πέραν της «χρυσής» άδειας θα εξαγοράσει χορηγήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ προς μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμούς και μικρομεσαίες εταιρείες.

Ρεπορτάζ: Α.Παπαιωάννου, euro2day