Εργασιακές Σχέσεις: “Πατώσαμε” – Σε επίπεδο Αιγύπτου, Αλγερίας και Ουκρανίας η Ελλάδα!

Μια νέα έκθεση από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, μια οργάνωση «ομπρέλα» όλων των συνδικάτων στον κόσμο, θέτει στο μικροσκόπιο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε 139 χώρες.

Η ITUC αξιολόγησε με βάση 97 διαφορετικές μετρήσεις τα δικαιώματα των εργαζομένων , όπως η δυνατότητα να ενταχθούν σε συνδικάτα, η πρόσβαση σε νομική προστασία και ποια είναι η διαδικασία, η ελευθερία και οι γενικότερες συνθήκες.

Κάθε χώρα κατατάχθηκε σε μια κλίμακα από το 1 (για τις άριστες συνθήκες) έως το 5. Η Ελλάδα όπως μπορείτε να δείτε βρίσκεται στο 4!

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον 35 χώρες , οι εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί  μόνο γιατί υπερασπίστηκαν τα δημοκρατικά τουςδικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς ή ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. ” Σε τουλάχιστον εννέα χώρες , οι δολοφονίες και οι εξαφανίσεις χρησιμοποιούνται τακτικά ως μέσο εκφοβισμού των εργαζομένων.

Η Δανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κέρδισε το τέλειο σκορ, πράγμα που σημαίνει ότι τηρεί και τους 97 δείκτες των δικαιωμάτων των εργαζομένων.