‘Ερχεται μείωση του προσωπικού στην ΕΛΑΣ

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και προανήγγειλε ορθολογικότερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού.

O υπουργός, κατά την έναρξη του 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός όμως, 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

“Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως υπουργός, αλλά ως βουλευτής, ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μία λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία”, υποστήριξε ο υπουργός.
Αναφορά στη συμπεριφορά Κασιδιάρη

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του αστυνομικού, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, προς τους αστυνομικούς, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

“Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ’ αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας”, επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

news.gr