Εφοριακοί, γιατροί και δημοτικοί υπάλληλοι στη λίστα των 1301 επίορκων υπαλλήλων…

Την «μαύρη λίστα» με τους 1301 δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα την τελευταία πενταετία παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η λίστα περιέχει τα ονόματα 62 γιατρών, 56 δασκάλων και καθηγητών, 128 εφοριακών , 619 δημοτικών υπαλλήλων και 72 νοσηλευτών οι οποίοι υπέπεσαν σε αδικήματα που αφορούν υποθέσεις παράβασης καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις ενώ η διαφορά μεταξύ του αριθμού των ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί και του αριθμού των υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί οφείλεται στο γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κατηγορηθεί εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για παραπάνω από ένα αδικήματα.

«Πρωταθλητές» στη λίστα των επίορκων είναι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις, όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων έχει στη διάθεση του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr