ΖΑΚΥΝΘΟΣ: “Ναυάγιο” αγοράζει ο Εμίρης του Κατάρ;

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο από την πληροφορία ότι εταιρεία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ αγόρασε έκταση 15.000 στρεμμάτων πέριξ της ομορφότερης ίσως παραλίας του κόσμου, του  «Ναυαγίου. Η κατάθεση ενός συμβολαίου κι ενός ποσού ύψους 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή φόρου τις τελευταίες ημέρες στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αγοραπωλησία ακινήτου στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρόκειται για την μεταβίβαση μιας έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων που εκτείνεται από τη βόρεια πλευρά του κόλπου στο Πόρτο βρώμη και φτάνει έως την Αναφωνήτρια.

Αγοραστής της μεγάλης αυτής έκτασης είναι μια εταιρεία του Κατάρ που σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γνωστού Εμίρη που έχει ήδη αγοράσει στο Ιόνιο το νησί Οξυά και άλλες τουριστικές εκτάσεις.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου. Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στον ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και είναι έτοιμη να αντιδράσει.

Έχουν δημιουργηθεί εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη και στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων επειδή μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τον κόλπο του Ναυαγίου περιβάλλει μια μεγάλη έκταση δασικών εκτάσεων, ιδιοκτησίας της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Παράλληλα την υπόθεση διερευνούν και άλλοι ιδιώτες στην περιοχή που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αγροτικών και οικοπεδικών εκτάσεων