ΗΠΑ: Σκιές στο πρώην επιτελείο του Τραμπ – Κατηγορίες για συνωμοσία και ξέπλυμα χρήματος – Στην υπόθεση και ο George Papadopoulos

Σχετική εικόνα

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση του κατηγορητηρίου  του FBI κατά του πρώην διευθυντή της. προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ  και του  συνεργάτη του, Ρικ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τους New York Times, που δημοσιεύουν το έγγραφο, o Μάναφορτ κατηγορείται μεταξύ άλλων για συνωμοσία και ξέπλυμα χρημάτων. Η παραπομπή, περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους New York Times, το όνομα του Ρικ Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα εταιρειών με έδρα την Κύπρο μέσω των οποίων ο Πολ Μάναφορτ φαίνεται ότι έλαβε πληρωμές προερχόμενες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Πολ Μάναφορτ διηύθυνε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Αύγουστο 2016, πριν υποχρεωθεί να παραιτηθεί μετά κυρίως τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με φιλορώσους ουκρανούς ολιγάρχες.

Στα τέλη Ιουλίου το FBI είχε ερευνήσει μια από τις κατοικίες του και είχε κατασχέσει έγγραφα.

“Ομολογία του George Papadopoulos”

Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις στο FBI, σχετικά με τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην σύμβουλος εξωτερικών θεμάτων του Ντ.Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος.
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ομολόγησε εξάλλου ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI. Πρόκειται για δικηγόρο από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου για την κατηγορία ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες. Ο Παπαδόπουλος, μέσω των ψευδών δηλώσεών του, «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016», υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Μιούλερ.


Τραμπ:Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι δεν υπήρξε «καμία συνωμοσία» μεταξύ της ομάδας του και της Ρωσίας μετά τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σε βάρος, μεταξύ άλλων, του πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ.

 

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΘΩΟΙ…

Αθώοι δήλωσαν ενώπιον ομοσπονδικού δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ και ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση ζήτησε η εγγύηση για τον Μάναφορτ να οριστεί στα 10 εκατομμύρια δολάρια και για τον Γκέιτς στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ