ΗΠΑ: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016 η Χίλαρυ, επιβεβαίωσε στενός της συνεργάτης

Την υποψηφιότητα της Hillary Clinton με τους Δημοκρατικούς στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τόσο ο Angelo Tsakopoulos στενός φίλος και κορυφαίος πολιτικός χορηγός των Clintons.

Ο κ. Tsakopoulos μιλώντας στοGreek Reporter, δήλωσε πως η πρώην υπουργός θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2016, βάζοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό στα διεθνή ΜΜΕ.

“Η Hillary θα είναι η επόμενη πρόεδρος και θα είναι υπέροχη.” όπως είπε ο κ. Tsakopoulos σε ιδιωτικό gala στην Καλιφόρνια την προηγούμενη εβδομάδα. Στην ερώτηση αν πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση ή αν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια απάντησε πως “Μιλάω συχνά με τον σύζυγο της και εκείνος το επιβεβαίωσε. Θα θέσει υποψηφιότητα.”

Η κόρη του κ. Tsakopoulos, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis, η οποία είναι πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ουγγαρία και μάλιστα την όρκισε η κ. Clinton, όπως δήλωσε ο ίδιος θα συνεχίσει για τρεις ακόμα μήνες να υπηρετεί την πρεσβεία και μετά θα επιστρέψει για βοηθήσει στην εκλογή της κ. Hillary Clinton. Η πρέσβης Eleni Tsakopoulos-Kounalakis έχει και η ίδια στενούς δεσμούς με τους Clinton και γι’ αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της κ. Clinton. Tsakopoulos_Clinton

Να πούμε πως από το γραφείο της κ. Hillary Clinton δεν έχει υπάρξει απάντηση σε αίτημα του Greek Reporter για κάποια δήλωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Με δηλώσεις της πάντως στο CNN η ίδια υποστήριξε πως δεν σκέφτεται για την ώρα κάτι τέτοιο, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα του Quinnipiac University η κ. Clinton είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός των Η.Π.Α. με ποσοστό 61% και η πιο αγαπητή με 34%. Το ποσοστά της δημοτικότητας της, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, φαίνεται να είναι υψηλότερα και από του προέδρου Obama, ο οποίος έχει μέσο όρο 46% τη στιγμή που η Hillary συγκεντρώνει 51%.

Ο Angelo Tsakopoulos έφυγε από την Ελλάδα όταν ήταν ακόμα έφηβος και ήρθε στις Η.Π.Α. ως ένας ακόμα φτωχός μετανάστης, ο οποίος όμως κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Καλιφόρνιας. Ίδρυσε την AKT και έγινε ένας από τους κορυφαίους στο είδος στην περιοχή του Σακραμέντο...