Έφυγε για 12ήμερο ταξίδι σε Βραζιλία, Αργεντινή ο Τσίπρας-Τι είπε για ΟΠΑΠ και φορολογικό

TSIPRAS DEKEMBRIOS

Για Αργεντινή και Βραζιλία πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου τις επόμενες 12 ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με  πολυμελή  αντιπροσωπία, θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την Μπραζίλια, έπειτα θα μετακινηθεί στο Σάο Πάολο, για να καταλήξει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Αϊρες, από όπου προβλέπεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Αργεντινή για να ενημερωθεί ποια πολιτική ακολούθησε η χώρα τα 11 χρόνια μετά την οδυνηρή χρεοκοπία του 2001. Στη Βραζιλία και την Αργεντινή μαζί με τον κ. Τσίπρα θα συνταξιδέψει η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα με τους δύο γιους τους: τον ηλικίας 2,5 ετών Παύλο και τον μόλις 5 μηνών μικρότερο αδελφό του.

«Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του και αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για στροφή στην ανάπτυξη, μετά την καταβολή της δόσης από την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως χρονικό σημείο καμπής τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν και θα υπάρχει μόνο ένα δίλλημα, όπως είπε: «ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης». «Πανηγυρίζουν για το αυτονόητο, που έπραξαν οι δανειστές με καθυστέρηση έξι μηνών. Απορεί ο λαός γιατί πανηγυρίζουν.Πρωθυπουργός, υπουργοί, οι δύο πολιτικοί ηρακλείς της συγκυβέρνησης -ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης- όλοι αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία που μόνο εκείνοι βλέπουν».

– Έθεσε δε στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα προέλθει με τον ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού.

Μίλησε για ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, περιγράφοντας μία οσμή σκανδάλου, αφού νομικός σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση είναι η δικηγορική εταιρεία Freshfield, η οποία συγχρόνως εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου της αγγλικής εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού Betfair, ενός από τους βασικούς ανταγωνιστές του Οργανισμού. «Η πώληση του ΟΠΑΠ, με τον τρόπο και τις διαδικασίες που προχωρά, αποτελεί πράξη υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος. Στις σημερινές δε συνθήκες της κρίσης πράξη απιστίας και μειοδοσίας. Αν ορισμένοι, επιμείνουν σε αυτό, μόνο και μόνο για να φτιάξουν τα νέα τζάκια της διαπλοκής» είπε με νόημα ο κ. Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

–  Ειδικά για την έλλειψη φαρμάκων επιτέθηκε δε προσωπικά για υποκρισία και θράσος, στον Ανδρέα Λοβέρδο, επειδή κατηγορούσε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθυνόταν για τη στάση των δανειστών, που δεν χρηματοδότησαν τη χώρα για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα.

 

Το ταξίδι στη Λατινική Αμερική

 

Αναφερόμενος στην περιοδεία του σε Βραζιλία και Αργεντινή, που ξεκινά το Σάββατο ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι μια επίσκεψη-δείγμα γραφής της δικής μας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θα επισκεφτούμε δύο χώρες, μέλη του G20 τις οποίες κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν οι ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά. Χώρες τις οποίες ανέστησαν αριστερές και προοδευτικές κυβερνήσεις που αγνόησαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Λαοί που πέταξαν από πάνω τους τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και βαδίζουν το δρόμο της ανάπτυξη και τις αξιοπρέπειας».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές και μη χώρες, με μια άλλη αντίληψη για την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

“Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής” τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.Όπως αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου, ο κ.Τσίπρας “κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε να απαξιώσει το τέλος των σεναρίων για έξοδο από το ευρώ. Κατανοούμε την απογοήτευσή του”.”Ελπίζουμε στην Αργεντινή να καταλάβει τις συνέπειες μιας α λα ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής” καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.