Ημερίδα: «Πώς μπορεί μία επιχείρηση να εξάγει και να μπει σε νέες αγορές με τα εργαλεία του διαδικτύου»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas σε συνεργασία με τη GOOGLE πραγματοποίησε, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 16:30’, στο ξενοδοχείο ΝΙΚΟΠΟΛIΣ, στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: Πώς μπορεί μία επιχείρηση να εξάγει και να μπει σε νέες αγορές χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του διαδικτύου»,

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης καθώς και ο κ. Σπύρος Πλέσσας, SMB Marketing coordinator της GOOGLE για την Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο. Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών τόνισαν την ανάγκη εξοικείωσης των ελληνικών μεταποιητικών και εμπορικών επιχειρήσεων με σύγχρονες τεχνολογίες που διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες αγορές.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Θοδωρής Καρακώστας (Agency Development Manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, GOOGLE) ανέλυσε τα εργαλεία και τις εφαρμογές της GOOGLE που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να επιλέξουν τις κατάλληλες αγορές αλλά και τις κατάλληλες ευκαιρίες για εξαγωγές, συμβάλλοντας αποτελεσματικά τόσο στην αύξηση του μεγέθους των εξαγωγών τους όσο και την είσοδο τους σε νέες αγορές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τρεις επιχειρήσεις, (Premier Partners της GOOGLE), {deventum}, SEM Wizard και Relevance, οι οποίες ανέλυσαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους αλλά και το χρόνο πρόσβασης σε νέες αγορές στόχους χρησιμοποιώντας τεχνικές Search Engine Optimization και Search Engine Marketing.

Τέλος, με την εισήγηση του ο κ. Αθανάσιος Ζαχαριάδης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Energy Economy Ltd, παρουσίασε την επιτυχημένη περίπτωση διεθνοποίησης των εξαγωγών της επιχείρησης του χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και εφαρμογές της GOOGLE.