ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

[UPD] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής, τελευταίος που απολογήθηκε για την υπόθεση, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα προφυλακιστέος για την κατηγορία.

Συγκεντρωμένοι οπαδοί φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μεταφερθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του.
Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του.
Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:
Η. Κασιδιάρης: Γιατί άλλαξε δικηγόρο…

Την πόρτα του εφετείου πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά στις ανακρίτριες κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε στους δημοσιογράφους: 

«Θα σας κάνω τώρα δήλωση, γιατί ίσως να μην μπορώ μετά».

Ο Η. Κασιδιάρης επέδειξε άδειες κυνηγετικών όπλων για τα οποία, όπως είπε, κατηγορείται και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε δίχως να συνοδεύεται από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως την υπεράσπιση του ανέλαβε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος είναι συνήγορος και του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και γι αυτό επέλεξε τον κ. Αντωνιάδη. Λέγεται μάλιστα πως η κίνηση αυτή δείχνει πως η ΧΑ προχωράει σε μία νέα κεντρική γραμμή υπεράσπισης.