Η Κυρία Πρόεδρος – Ζωή νά’χει να μας διασκεδάζει!

Εδώ Βουλή…Εδώ Βουλή…

Κόντρα Μπακογιάννη – Κωνσταντοπούλου

1. Τα παράπονά της για την Πρόεδρο της Βουλής εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθυστερεί την υπογραφή απόφασης για την κάλυψη των ταξιδιωτικών δαπανών που έκανε για αποστολή του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο γραφείο της Προέδρου έφτασε έγγραφο για υπογραφή, προκειμένου να εκταμιευτούν ποσά για την κάλυψη αποστολής στο Παρίσι που έπρεπε να μεταβεί για την εκπροσώπηση της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ωστόσο, η Πρόεδρος – σύμφωνα πάντα με την κυρία Μπακογιάννη – δεν υπέγραψε την απόφαση με αποτέλεσμα τα έξοδα να καλυφθούν από την τσέπη της .
Η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η «καθυστέρηση» γίνεται γιατί «η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μου σπάσει τα νεύρα».

 

2. Η υνεχούς διαφωνίας Κωνσταντοπούλου – Νίκου Φίλη στα εκάστοτε θέματα που προκύπτουν στην Ολομέλεια του Σώματος, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αφορμή ήταν η εισηγητική τοποθέτηση της Προέδρου, που ζήτησε να εφαρμοστεί διάταξη του Κανονισμού βάσει της οποίας θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι υπουργοί για το νομοσχέδιο και μετά να πάρουν τον λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι βουλευτές. Η θέση αυτή όμως προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παραβίαση των κοινοβουλευτικών ηθών, καθώς και του κ. Φίλη που εμμέσως συμφώνησε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό κινδυνεύει να υποβαθμιστεί ολόκληρη η συζήτηση και η προσοχή όλων να στραφεί μόνο στους υπουργούς. «Το διευκρίνισα, δεν τίθεται υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Η Βουλή θα εφαρμόσει τον Κανονισμό. Θα προταχτούν οι υπουργοί για να τοποθετηθούν επί της αρχής», απάντησε με επιθετικό τόνο η Πρόεδρος.

Τη λύση τελικά έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος για ακόμα μια φορά λειτούργησε πυροσβεστικά, προτείνοντας να τοποθετηθεί πρώτα η αρμόδια υπουργός, να ακολουθήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι βουλευτές και κατά τη διάρκεια της συζήτησης να παίρνουν το λόγο οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης.