Η Μόσχα καλεί ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα να αρχίσουν συνομιλίες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα να αρχίσουν συνομιλίες, ενώ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε διευκόλυνση για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η Μόσχα ζητεί εδώ και καιρό από την Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ να διεξαγάγουν συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι τελευταίες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας είναι μια πράξη πολέμου και ισοδυναμούν με πλήρη οικονομικό αποκλεισμό σε βάρος της χώρας.

Η ημερομηνία της νέας συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Τραμπ δεν έχει ακόμη συζητηθεί

Οι ημερομηνίες για μια νέα συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχουν συζητηθεί ακόμη, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Ria Novosti.

“Η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης προσωπικής συνάντησης δεν έχει συζητηθεί”, είπε ο Λαβρόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ένωσης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια των οποίων προέβησαν σε μια καθοριστικής σημασίας κοινή δήλωση γα τη Συρία. Μετά τη συνάντηση αυτή, Πούτιν και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά τρεις φορές, στις 21 Νοεμβρίου, στις 14 Δεκεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι οι επαφές μεταξύ των δύο προέδρων έγιναν πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό και δεν περιορίστηκαν σε “ένα και μόνο θέμα” αλλά κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ