Η ΝΔ “έβγαλε μαχαίρι” για τον εκδότη του Εθνους με το διαδικτυακό στοίχημα και τον Γ.Δραγασάκη

 

 

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, με τους εκδότες που εκπροσωπούν ή υπερασπίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα, να βρίσκονται στο στόχαστρο των κομμάτων εξουσίας.

 

Τελευταίο επεισόδιο, αυτό με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, που προβάλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε …συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζο (Σ.Σ. εκδότης της Καθημερινής είναι ο κ.Θέμης Αλαφούζος) να στοχοποιούν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή…

Έγγραφο των υπηρεσιών της Τραπέζης της Ελλάδος προς τον διοικητή της, Γιώργο Προβόπουλο, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009” δηλαδή μόλις 2 μέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, επικαλέστηκε η “Καθημερινή της Κυριακής” που δείχνει  ότι η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή αύξησε “το χρέος από 181,5 δις ευρώ το 2003 σε 301 δις ευρώ το 2009” και “τις δημόσιες δαπάνες από 45,1% του ΑΕΠ το 2006 σε 54,1% του ΑΕΠ”

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά και το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο του “Έθνος” δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο Όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γεγονός, φυσικά, που δεν είναι άσχετο με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου – κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Δ. Μάρη – για το οποίο έχουμε ερώτηση στη Βουλή και δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής.

Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη.

Να γνωρίζουν άπαντες ότι θα μας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Ο χρόνος της Κυβέρνησης μετράει αντίστροφα και καμία συμμαχία με την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να τη διασώσει».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», απαντά η κυβέρνηση.

«Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι “παλιά διαπλοκή” υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός.

Η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτώ.
Αν, ωστόσο, η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κο Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες».

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ