Η Ντόρα Μπακογιάννη “καρφώνει” Σαμαρά, Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Βολές κατά πάντων από τη Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ-1. Επιμένει σε συνέδριο με αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, κατακεραυνώνει τον Γ.Βαρουφάκη λέγοντας πως  μπορεί να κοροιδεύει τους φοιτητές του αλλά όχι τους υπουργούς Οικονομικών, λέει πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου λειτουργεί σαν επαναστατικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σαν Πρόεδρος της Βουλής και τονίζει ότι λεφτά δεν πρόκειται να μας δώσει ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα, οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μην ακολουθήσει η χώρα το δρόμο εκτός ευρώ, του κυρίου Λαπαβίτσα..

 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

– Οι βουλευτές της ΝΔ επί 3,5 χρόνια δεν είχαν λόγο. Για πρώτη φορά έγινε χθες. Κάναμε έργο αλλά και λάθη. Ο Α.Σαμαράς πάλαιψε σκληρά και αγωνίστηκε. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια. Δεν μπορεί όμως να κάνουμε τα στραβά μάτια στις αδυναμίες που έχουμε σαν κόμμα. Όλοι βλέπουν την ανάγκη να να γίνει στη ΝΔ συνέδριο ώστε να βρει το στίγμα της και να προχωρήσει με νέο πρόσωπο στην επόμενη ημέρα.
– Για το αν θα είναι  υποψήφια για την Προεδρία της ΝΔ καιο να θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας: Το πρόβλημα δεν είναι ποιός θα είναι Πρόεδρος. Μέχρι τώρα σε όλες τις ήττες, οι αρχηγοί παραιτήθηκαν. Και αυτό, γιατί στην προσπάθειά τους να δικαιώσουν το δικό τους έργο, ουσιαστικά υπονομεόυν το μέλλον της παράταξης. Πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο για να ακούσουμε τη φωνή της βάσης της παράταξης. Αυτό ζήτησαν οι 16 βουλευτές, πο έκαναν έκκληση στον Α.Σαμαρά να το αποφασίσει. Αν δεν το κάνουμε, θα καταλήξουμε ένα μικρό κόμμα, όπως το  ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, ο κ.Σαμαράς πρέπει να το ξανασκεφθεί, γιατί η επιλογή της συνδιάσκεψης, είναι …ψυχοθεραπεία, καθώς σε συνδιάσκεψη δεν παίρνονται αποφάσεις.
 
– Για το κόμμα της ΝΔ και τις αλλαγές στην πολιτική του: Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες. Δεν μπορείς τη μία να σηκώνεις αντιμνημονιακή σημαία και την άλλη να εφαρμόζεις το μνημόνιο. Υπενθύμισε ότι η ίδια, ήταν από το 2010 υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και κατά της λιτότητας, γεγονός που τότε, της στοίχησε και τη θέση της στη ΝΔ.

 

 

– Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν τηρεί το θεσμικό της ρόλο. Λειτουργεί σαν επαναστατικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει  να έχει τη στήριξη όλου του κοινοβουλίου.

– Για τον Κ.Καραμανλή: Με τη χθεσινή του στάση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της ΚΟ μετά το τέλος της ομιλίας Σαμαρά, επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει να πάρει μέρος στα εσωκομματικά της ΝΔ.
– Για την κυβέρνηση: Στηρίζω τις προσπάθειες στη διαπραγμάτευση, αλλά με τον τρόπο που γίνεται, κινδυνεύουε να πληρώσουμε μεγάλο τίμημα που δεν το αξίζει ο λαός. Σήμερα, τα μέτρα που ζητούνται είναι διαρθρωτικά και ή θα τα πάρουε και θα μείνουμε στο ευρώ ή θα θα πάμε εκεί που λέει ο κ.Λαπαβίτσας.
– Για τον Γ.Βαρουφάκη: Ο κ.Βαρουφάκης, υπόγραψε ένα χαρτί. Είπε πως το έκανε για να ρίξει στάχτη στα μάτια στους βουλευτές άλλων κοινοβουλίων για να ψηφίσουν. Είναι τεράστια πατάτα αυτό! Δεσμεύτηκε στο eurogroup να κάνει μεταρρυθμίσεις. Και δεν τις κάνει, νομίζοντας ότι θα μπορεί να κοροιδεύει τους πάντες. Τους φοιτητές του, μπορεί ίσως, όχι όμως τους υπουργούς Οικονομικών
– Για την ρευστότητα: Η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει χρήματα ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Κίνα. Μόνο από την ΕΕ. Είναι λοιπόν άκρως ανησυχητική η χθεσινή απόφαση του Ντράγκι. Αύριο, δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για τους δημόσιους υπαλλήλους