Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Δ.Γιαννακόπουλο της ΒΙΑΝΕΞ

 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Γιαννακόπουλου,  ο οποίος μεταξύ κατηγόρησε την κυβέρνηση “για απροκάλυπτη πριμοδότηση συγκεκριμένων πολυεθνικών,  σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και ανέφερε πως σε διαγωνισμούς δημόσιου νοσοκομείου μετέχουν και κερδίζουν εταιρείες  με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας”,  ο υπουργός απάντησε ότι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάποιες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, συνέχισε, το υπουργείο είναι ανοιχτό για να τον ενημερώσει και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες.

«Όσον αφορά στο εαν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς  στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας» .

 

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΒΙΑΝΕΞ – Δ. Γιαννακόπουλος: Η κυβέρνηση “πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές”

Για «απροκάλυπτη πριμοδότηση συγκεκριμένων πολυεθνικών» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Δ. Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όπως είπε ο κ. Γιαννακόπουλος, όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισ. ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.

«Ήδη σε διαγωνισμούς δημοσίων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας», πρόσθεσε.

«Όταν έρθει λοιπόν η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε», κατέληξε.