“Η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις”, λέει η WSJ

wall-street-journal-mobile-android-640

Σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη πέρασαν το Φεβρουάριο «αντιμαχόμενοι» σχετικά με τη διαδικασία παραμονής της χώρας εν ζωή. Εκτιμά δε πως θα περάσουν την άνοιξη παζαρεύοντας για σκληρότερα θέματα, ήτοι για το ποιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να κατευνάσουν τους πιστωτές της χώρας, αλλά και τον πληθυσμό της.

H Wall Street Journal τονίζει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να εξειδικεύσει το πρόγραμμα πολιτικής που έστειλε στις Βρυξέλλες στις 23 Φεβρουαρίου -που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής- σε πιο συγκεκριμένα μέτρα που θα ικανοποιούν τους πιστωτές και θα διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα καταστεί μια πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική οικονομία, που μπορεί να εξυπηρετεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της.

«Η Αθήνα χρειάζεται χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει το χρέος της, ενώ οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν τα περισσότερα χαρτιά», υποστηρίζει η Wall Street Journal και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να «πουλήσει» οδυνηρές παραχωρήσεις προς τους βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, μερικοί εκ των οποίων εκπέμπουν ήδη «αντάρτικους ιαχές» πριν οι μεγάλες μάχες για την οικονομική πολιτική ξεκινήσουν ακόμη».

Τέλος, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κύριος λόγος για αισιοδοξία παραμένει ότι σχεδόν κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να πτωχεύσει και να εξέλθει από το ευρώ.