Η επίσκεψη Τζακ Λου με τα μάτια της αντιπολίτευσης

 

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου στην Αθήνα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι μανδύα και να επιχειρήσει να φορέσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο ‘succes story’, δεν μπορεί να καλύψει την σκοτεινή πραγματικότητα που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική λιτότητας που έχει επιλέξει: 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, βαθιά ύφεση για έκτο χρόνο που θα συνεχιστεί και του χρόνου, μη βιώσιμο χρέος» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

«Αντί για πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας απασχόλησης, η δικομματική κυβέρνηση προσφέρει μαζικές απολύσεις και… επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ως τελευταία γραμμή άμυνας. Μια γραμμή άμυνας που όμως έχει μετατραπεί σε γραμμή Μαζινό, σε γραμμή ήττας, που την πληρώνουν ακριβά μισθωτοί και συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι, δηλαδή όλοι όσοι θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληψίας του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα» προσθέτει η κ. Δούρου.

«Στους επισκέπτες εκπροσώπους των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών η κυβέρνηση, αντί να παρουσιάζει μια μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η παράταση της πολιτικής λιτότητας και να ζητήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου χρειάζονται αλλαγές που θα συνδέσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση με την αναπτυξιακή διαδικασία, θα αποδώσουν προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για τους ανέργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Για Αμερικανοσιωνιστές που εποφθαλμιούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας την «συγκυβέρνηση του μνημονίου» πως «έχει δώσει γη και ύδωρ στα κοράκια του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος».

«Μετά την επίσκεψη Σόιμπλε, ένας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση στο αντιλαϊκό της έργο, αποδεικνύοντας ότι είτε με το μοντέλο διαχείρισης Μέρκελ, είτε με το μοντέλο Ομπάμα, το οποίο θαυμάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή», σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

«Το ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία θα προτιμήσει περισσότερο η ελληνική αστική τάξη είναι για το λαό αδιάφορο, αφού αυτός σε κάθε περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπος με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με εμπλοκή της Ελλάδας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις», συνεχίζει ο Περισσός, προσθέτοντας πως η «μόνη φιλολαϊκή διέξοδος» είναι η «αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».

Πηγή: ΣΚΑΙ