Η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου αναλαμβάνει με 12 εκατ ευρώ να βάλει τάξη στα οικονομικά της ΔΕΗ

Την ώρα που ο Μαρινάκης παραπέμπεται, η Μαρέβα κακώς εμπλέκεται στα Paradise ο ξάδερφος Τσακαλώτος κάνει χρυσές δουλειέςO διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ΔEΗ τον περασμένο Μάιο για την πρόσληψη ειδικών στη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ανέδειξε ως νικητή την Qualco. στην κοινοπραξία της οποίας μετέχουν επίσης οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions, KPMG, Qualco UK Kappa Research και η δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος.

Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης ήταν 12 εκατ. ευρώ (ανώτατο όριο) και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών που επιτυγχάνει. Έτσι για πελάτες με ενεργή σύμβαση το ανώτατο ποσοστό της αμοιβής είναι 8% για πελάτες χωρίς ενεργή σύμβαση 12% μέχρι 2000 ευρώ οφειλή και 10% για μεγαλύτερη από 2000 ευρώ οφειλή.

Για μεγαλύτερες οφειλές η προκήρυξη προέβλεπε ακόμη μεγαλύτερες αμοιβές (μέχρι 30 χιλιάδες 10%, μέχρι 50 χιλιάδες 20% και άνω των 50 χιλιάδων 30%).

Η Qualco είναι  ελληνική εταιρία με διεθνή παρουσία σε 15 χώρες και 70 πελάτες κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, η οποία είναι ειδικός πάροχος συστημάτων διαχείρισης χαρτοφυλακίου χρέους και υπηρεσιών με τεχνολογία που καλύπτει όλες τις πτυχές της συλλογής χρεών. Η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου – ξάδελφου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου- έγινε ευρέως γνωστή όταν μαζί με τη PwC Business Solutions Α.Ε. και την Hoist Kredit Aktiebolag σύστησαν την PQH η οποία ανέλαβε την εκκαθάριση των bad banks των 16 τραπεζών.

Αποτέλεσμα εικόνας για δεηΟι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔEΗ εδώ και δύο χρόνια παραμένουν σταθερά στο ύψος των 2,4 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν τα ρυθμιζόμενα χρέη. Με αυτά κατά πάσα πιθανότητα οι απλήρωτοι λογαριασμοί αγγίζουν και τα 3 δισ. ευρώ.