Θα έχει …μεγάλη παρέα ο Άκης στον Κορυδαλλό. Νέα πρόσωπα από υποβρύχια και TOR M1 ψάχνει η Δικαιοσύνη

Tα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις off shore εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και των …
αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, αναζητούν τώρα οι ανακριτές, οι οποίοι πλέον έχουν στοιχεία που τους οδηγούν σε νέες αποκαλύψεις.
Αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει από την έρευνα τους για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταυρόπουλος, ανοίγουν νέο κύκλο ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σ’ αυτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο φέρεται να διοχετεύτηκαν προμήθειες για τα υποβρύχια. Και στο παρελθόν πάντως είχε καταβληθεί προσπάθεια από τις δικαστικές Αρχές για το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού η οποία όμως δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα οι ανακριτές να επανέρχονται εκ νέου.
Στο στόχαστρο της ανάκρισης όμως, μπαίνει και  το πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος μιας ακόμη off shore εταιρείας που ενεπλάκη στη διαδρομή του ”μαύρου χρήματος ”. Πρόκειται για την εταιρεία ΒΕΕSTON MANAGEMENT SA μέσω της οποίας διακινήθηκαν 2,1 εκατ.ευρώ και αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι ανακριτές, για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας εκδόθηκαν τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.170.000 ελβετικών φράγκων.
Από το γραφείο των ανακριτών όμως τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να περάσουν και όσοι εξαργύρωσαν επιταγές οι οποίες συνδέονται με την υπόθεση της προμήθειας των ΤΟR M. Θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα εάν τα χρήματα πουν εισέπραξαν προορίζονταν για τους ίδιους ή αν κατέληγαν σε τρίτους, την ταυτότητα των οποίων θα πρέπει και να αποκαλύψουν.