Θα πάνε φυλακή γιατροί του ΕΟΠΥΥ και προμηθευτές του ΕΣΥ – Σκληρές δηλώσεις από τον Άδωνι

 

Θα μπει κόσμος στη φυλακή αναφέρει ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ .

Ο υπουργός καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και διευκρινίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο.

Ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει εξάλλου πως δεν κλείνουν νοσοκομεία και δεν απολύονται εργαζόμενοι, ενώ από την αναδιάρθρωση κερδισμένοι θα είναι οι ασθενείς αφού θα γίνει πολύ καλύτερη, όπως υποστηρίζει, η περίθαλψη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμη πως ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων στοιχεία για την νοσηλεία λαθρομεταναστών το πρώτο εξάμηνο του 2013, τα οποία θα συνυπολογισθούν και το τελικό ποσό που θα προκύψει θα ζητηθεί από τις ευρωπαϊκές δομές.