Θερμή υποδοχή στον Γκ. Χαρδούβελη από Όλι Ρεν, Citigroup

Τα συγχαρητήριά του προς τον Γκίκα Χαρδουβέλη για τον διορισμό του στο υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε και στο έργο του κ. Γ. Στουρνάρα.

«Συγχαίρω τον Γκίκα Χαρδούβελη για την ανάληψη των καθηκόντων του και ανυπομονώ να τον συναντήσω στις συνεδριάσεις του Εurogroup και ΕCO-FIN την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο», αναφέρει μεταξύ άλλων στη γραπτή δήλωσή του ο Όλι Ρεν.

Παράλληλα, ο κοινοτικός επίτροπος τονίζει ότι αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του Γιάννη Σουρνάρα ως Έλληνα υπουργού Οικονομικών, σ’ αυτά τα χρόνια που χαρακτηρίστηκαν από πολλές προκλήσεις.

«Από το 2012 (ανέλαβε την προώθηση δύσκολων αλλά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και οι οποίες συμβάλουν στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες για βιώσιμη ανάκαμψη με ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Citigroup: Συνεχιστής των μεταρρυθμίσεων ο Γκ. Χαρδούβελης

Η διαπραγμάτευση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η βασική αποστολή του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γκίκα Χαρδούβελη, σχολιάζει σε σημερινή ανάλυση η Cirtigroup, στον απόηχο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. 

Όπως σημειώνει η Citigroup, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ο Γκίκας Χαρδούβελης, συμμερίζεται την άποψη του προκατόχου του Γιάννη Στουρνάρα, περί συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής.