Τουρκία – Ομηρία: Νεκροί οι δράστες και ο εισαγγελέας

omhros1

[UPD] Στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ένοπλοι εισέβαλαν και κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, θύματος της βίαιης αστυνομικής καταστολής της εξέγερσης του καλοκαιριού του 2013.

Το βράδυ, λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του εισαγγελέα από την αστυνομία είχε αιματηρή κατάληξη.

Ο ίδιος ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.

Αργά, το βράδυ ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι και ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του.

«Ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να τον σώσουμε» δήλωσε στο CNN Turk εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε νευρική κρίση βρίσκεται η Τουρκία καθώς χάος επικρατεί από το μπλακ άουτ σε πάνω από 30 πόλεις, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενι τρομοκρατικό χτύπημα.

Την ίδια ώρα ο ένοπλοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, οι δράστες έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα.