Θ. Θεοχαρόπουλος: Μια ηγεσία μακριά από λογικές διπλών ρόλων

“Η νέα ηγεσία οφείλει να προωθήσει την ανανέωση και την ενότητα. Να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια συνθέσεων με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες μακριά από ξεπερασμένα μοντέλα αρχηγοκεντρικών κομμάτων”, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Καρφί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Προσθέτει ότι θα πρέπει να “τιμήσει την εμπιστοσύνη της βάσης και να αφοσιωθεί στον νέο φορέα, μακριά από λογικές διπλών ρόλων και θέσεων. Να προωθήσει άμεσα τη συγκρότηση ενιαίου φορέα με τάσεις. Αυτά είναι όχι μόνο τα χαρακτηριστικά αλλά κρίσιμες πολιτικές προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ “όσο δεν προχωράμε σε ένα νέο ενιαίο κόμμα, ο κίνδυνος νέων προβλημάτων και φυγόκεντρων δυνάμεων είναι υπαρκτός. Τα κόμματα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: ή θα μείνουν στις εξαρτήσεις από το παρελθόν ή θα αναζητήσουν νέους δρόμους για το μέλλον. Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις χωρίς μεσοβέζικες θέσεις. Χωρίς κομματικές ανασφάλειες και περιχαρακώσεις. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι θα φτιάξουμε ενιαίο φορέα χωρίς υπέρβαση των κομμάτων. Αλλά τα πράγματα στην πολιτική έχουν δυναμική, δεν είναι στατικά. Γι’ αυτό συνεχίζω να εργάζομαι συστηματικά για έναν πραγματικά νέο και ενιαίο φορέα”.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος με αφορμή τη στάση της ΔΗΣΥ στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλλου τονίζει:

“Η προοδευτική παράταξη οφείλει να αποφασίζει με βάση θέσεις, αρχές και αξίες. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έγινε στη βάση προγραμματικής συμφωνίας αλλά μόνο για την καρέκλα της εξουσίας. Εμείς οφείλουμε να καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης, ταυτοχρόνως όμως να μην αφήσουμε να συνεχίζονται στη χώρα μας οι ανισότητες και οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ