ΙΑΠΩΝΙΑ: Η BoJ διερευνά την εμπιστευτικότητα των λογαριασμών στο Bloomberg

 Σε επικοινωνία με το Bloomberg ήρθε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, όταν έγινε γνωστό ότι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων και οικονομικών στοιχείων είχαν πρόσβαση σε στοιχεία που διαχειρίζονταν οι πελάτες του.

«Είμαστε τώρα σε επαφή με το Bloomberg και στη διαδικασία επιβεβαίωσης των δεδομένων για το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής ιαπωνικής τράπζας στο πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι του είχαν έως πρόσφατα πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με τη χρήση που έκαναν οι πελάτες του μέσω των τερματικών του Bloomberg.

Ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου Μάθιου Γουίνκλερ ζήτησε χθες συγγνώμη για την πρακτική αυτή, δηλώνοντας ότι ήταν «αδικαιολόγητη», αλλά πρόσθεσε ότι τα σημαντικά στοιχεία των πελατών του πρακτορείου προστατεύονταν πάντοτε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας και η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δήλωσαν ότι διερευνούν για ενδεχόμενες παραβιάσεις της εμπιστευτικότητας στη χρήση των στοιχείων μέσω του Bloomberg.

Η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί τη ντε φάκτο κεντρική τράπεζά του, ανακοίνωσε ότι «Είμαστε ενήμεροι για το γεγονός και κοιτάζουμε το θέμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ