ΙΣΠΑΝΙΑ: “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ” – Βία και τραυματίες στην Καταλονία

 

UPD: Μεγάλη κρίση στην Ισπανία, μετά τις εικόνες που σοκάρουν από την Καταλονία Καταλονία. Η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης της Ισπανίας, “πνίγει” με βία κάθε προσπάθεια να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την  “Ανεξαρτησία” της περιοχής.

Στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σε 337 ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών η τοπική κυβέρνηση
«Για ταόσα συμβαίνουν στην Καταλονία καθιστούμε υπεύθυνους τον πρωθυπουργό Ραχόι και τον υπουργό Εσωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των καταλανικών αρχών, Τζόρντι Τουρούλ.

Στη Βαρκελώνη η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους .

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα.


Σοκ στην Καταλονία: Η αστυνομία χτυπά στο «ψαχνό» τους ψηφοφόρους
 

Ψήφισε ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ 

Photo published for Puigdemont consigue votar en Cornellà de Terri

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε εισβάλει με τη βία το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα, προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε».

Κρίσιμη ημέρα για την Ισπανία – Το δημοψήφισμα για την Καταλονία διχάζει