ΙΣΠΑΝΙΑ: Ποιές μεγάλες επενδυτικές εταιρείες θέλουν να αγοράσουν “κόκκινα” δάνεια

Έντονο ενδιαφέρον από δύο μεγάλες επενδυτικές εταιρείες υπάρχει για το χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στην Ισπανία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, τον ενδιαφέρον της Blackstone Group και της Oaktree Capital Group για δάνεια, ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Η Blackstone κατεβαίνει στη δημοπρασία σε συνεργασία με την TPG Capital Management ενώ η Oaktree ηγείται του δεύτερου επνδυτικού σχηματος.

Οι προσφορές των δύο γκρουπ (3,5 δισ. ευρώ) υπερέβησαν εκείνες των ανταγωνιστών τους, όπως η Goldman Sachs Group Inc., η Lone Star Funds και η Apollo Global Management, βγάζοντάς τες από την “κούρσα”.

Από τα δάνεια, τα 2,6 δισ. ευρώ είναι εξυπηρετούμενα ενώ το 1,1 δισ. υποαποδίδει, δηλαδή οι οφειλέτες καθυστερούν τις δόσεις τους και τα 2,7 δισ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα.

Το γεγονός ότι τόσο μεγάλες εταιρείες επενδύουν σε έναν τόσο υψηλό αριθμό “κόκκινων” δανείων σημαίνει ότι ποντάρουν στην ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας παρά την βαθιά υφεση, τονίζει η Wall Street Journal, σε μια περίοδο που τα χαμηλά επιτόκια από τη Fed έχουν οδηγήσει τους επενδυτές προς αναζήτηση υψηλών αποδόσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Tο εν λόγω χαρτοφυλάκιο πωλείται από την τράπεζα  Catalunya Banc SA ενώ η πλειοψηφία των σπιτιών βρίσκονται στη βόρεια περιοχή της χώρας.