ΙΤΑΛΙΑ: Ο 87 χρονος Ναπολιτάνο δέχεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Κάηκε η Κεντροαριστερά

Μπροστά στο χάος που κλονίζει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι δέχεται την πρόταση της ιταλικής κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου του Μάριο Μόντι, να επανεκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετά από αυτό αναμένεται να τελειώσει το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ιταλία, μετά και την πέμπτη άκαρπη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναμενόταν το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) ψήφισαν λευκό στον πέμπτο γύρο, με αποτέλεσμα ο Στέφανο Ροντοτά, υποψήφιος που υποστηρίζεται από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, αλλά και από μερίδα «ανταρτών» του Pd, να συγκεντρώσει 210 ψήφους. Τα λευκά έφτασαν τα 445.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, υπάρχει και το ενδεχόμενο σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης με τους δέκα «σοφούς», τους οποίους είχε επιλέξει ο Ναπολιτάνο για να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ακυβερνησίας.