Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία ΣΕΒ το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Κατάρ

Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, τον οποίο συνοδεύει ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων ανέλαβε την πρωτοβουλία να ιδρύσει Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Κατάρ σε συνεννόηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ.

Οπως αναφέρεται, στόχος είναι το Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και ενεργό συμβολή κορυφαίων επιχειρηματιών και μάνατζερ, να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος που θα δώσει πρακτική και αποτελεσματική συνέχεια, στο άνοιγμα σε μία Αραβική χώρα που συγκεντρώνει τεράστια κεφάλαια και της οποίας ο επενδυτικός προσανατολισμός περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ επιδιώκει να θεμελιώσει γέφυρα μόνιμου επιχειρηματικού διαλόγου με οικονομικούς παράγοντες του Κατάρ.

Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάση Λαβίδα στο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη, 30.1.2013), στη Ντόχα του Κατάρ, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των Υπουργών που τον συνοδεύουν.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Λαβίδας, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την ίδρυση του διμερούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου, τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ανακινήσουμε το ενδιαφέρον ξένων μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στη χώρα μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, με την παρουσία τους εδώ δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε επιχειρηματικά σχέδια που θα αποδώσουν ουσιαστικά οφέλη, θα δημιουργήσουν δουλειές και νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας».