Ικανοποιημένος o Σαμαράς από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους

Ικανοποιημένος από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε κατ´αρχήν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά την αποψινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, στο Μόναχο.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια “με τα 10 δισεκατομμύρια από τον EFSF για να μειώσουμε το χρέος μας κατά 20 δισεκατομμύρια και να μειωθεί η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ”, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι, “μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη, θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα έχουν πάει καλά”.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Βαυαρία, βρισκόταν απόψε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Euro Working Group, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα, ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU) επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο.

Ο κ. Σαμαράς υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και αυτή την ώρα παρακάθεται σε δείπνο εργασίας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετέχουν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.