Ισπανική κυβέρνηση: Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δεν ξέρει που βρίσκεται και που πηγαίνει

Μαδρίτη: Ο Puigdemont δεν ξέρει πού πηγαίνει και πού βρίσκεται - Συγκαλείται υπουργικό την Τετάρτη

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, “δεν ξέρει που βρίσκεται και που πηγαίνει” δήλωσε σήμερα η η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία, έπειτα από την υπογραφή από τον Πουτζντεμόν της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της επαρχίας και την παράλληλη αναστολή των συνεπειών αυτής.

“Αυτή είναι μια ομιλία κάποιου που δεν ξέρει πού βρίσκεται, πού πηγαίνει, και που θέλει να πάει”, δήλωσε η Σανταμαρία στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας παράλληλα τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 09:00 (τοπική ώρα), 10:00 ώρα Ελλάδας, για να καθοριστεί η απάντηση στην κρίση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας θεωρεί ότι η στρατηγική του Καταλανού προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με τη Μαδρίτη κήρυξε εμμέσως ανεξαρτησία, είναι “μη αποδεκτή”, όπως και η πρότασή του, αμέσως μετά, για αναβολή της εφαρμογής της.

“Μια έμμεση ανακήρυξη της ανεξαρτησίας που ακολουθείται κατόπιν από μια σαφή αναβολή (…) δεν είναι αποδεκτή” είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ