Επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα – Δύο νεκροί

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είναι μια επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή του καμικάζι και ενός τούρκου φρουρού ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ.
“Υπάρχουν δύο νεκροί, ο καμικάζι κι ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας. Μια γυναίκα που ήταν εκεί για να πάρει θεώρηση εισόδου (βίζα) τραυματίσθηκε”, δήλωσε ο Γιουκσέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία.
Έχει καταστραφεί το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν μέλη τεμαχισμένου πτώματος.

«Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις» δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα

«Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις η έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Φράνσις Ρικαρντιόνε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Θεωρούμε ακόμα την Τουρκία φίλη χώρα» είπε και υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία» των τουρκικών με τις αμερικανικές Αρχές σχετικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
AΜΠΕ