ΚΑΙΡΟΣ: Χειμώνας! Βροχές και κρύο μέχρι την Τρίτη…

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.

Το κύμα κακοκαιρίας θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η επιδείνωση του καιρού πιθανόν να δυσκολέψει και όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν για τα νησιά λόγω της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η ένταση των ανέμων το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε ολόκληρη τη χώρα.

Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τις βραδινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές αναμένονται για τοΣαββατοκύριακο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα παραμείνουν ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.  Σε πτώση η θερμοκρασία.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Σταδικά βελτίωση αναμένεται από την Τρίτη, με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη.