ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν συνεργάζομαι με μνημονιακά κόμματα

Το ενδεχόμενο σύγκλισης των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα απέκλεισε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια πιθανότητα.

Ερωτηθείς τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέφυγε να πάρει θέση, σημειώνοντας ότι «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν ψέματα στη ΔΕΘ, ενώ ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα παρατήρησε ότι άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% «για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες» και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ