ΚΙΕΒΟ: Στους πέντε οι νεκροί – Καίγεται η πόλη – Άκαρπη η διάσκεψη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Κίεβο όπου συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, με την πόλη να θυμίζει κυριολεκτικά πεδίο μάχης.

Οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι στις σημερινές συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί πέντε ακτιβιστές και τραυματίστηκαν πάνω από τριακόσιοι, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αλόγιστη βία από τις δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και σφαίρες κατά των διαδηλωτών.

«Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σήμερα από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες.

Μαραθώνια διάσκεψη κυβέρνησης αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης με στόχο να πέσουν ελαφρώς οι τόνοι και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, ωστόσο, δεν φαίνεται να επήλθε συμφωνία.

Μάλιστα, μετά το πέρας της συζήτησης, στελέχη της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους κατοίκους του Κιέβου να κατέβουν όλοι στους δρόμους για να κερδίσουν τον αγώνα τους.