ΚΙΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

FIDI KINAΤο Νέο Έτος ξεκινά σήμερα για τους Κινέζους, τη στιγμή που το νέο φεγγάρι αρχίσει να διακρίνεται στον ουρανό.Οι Κινέζοι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες και σε κάθε γωνιά της Κίνας διοργανώνεται εορταστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα και χορό.
Στη χώρα, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν για να είναι με τις οικογένειές τους αυτές τις μέρες, σε μία μετακίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση στον πλανήτη.
Ο ανταποκριτής του BBC στη Σαγκάη δηλώνει ότι οι μεγάλες πόλεις έχουν αδειάσει, καθώς οι εσωτερικοί μετανάστες επιστρέφουν στα σπίτια τους σε απομακρυσμένες επαρχίες της χώρας.
Οι Αρχές του Πεκίνου έχουν ζητήσει από τους κατοίκους του μειωμένη χρήση πυροτεχνημάτων, καθώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης αυξήθηκαν πρόσφατα κατακόρυφα.
Όσο για το φίδι; Αυτό έχει διφορούμενη σημασία στην κινεζική κουλτούρα. Συνδέεται με τη σοφία, την ομορφιά και την εξυπνάδα, αλλά και με την υπερηφάνεια και την οργή.

FIDI.1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ολόκληρο τον κόσμο το Φίδι εμπνέει δέος και σεβασμό -και δικαιολογημένα. Οι τοίχοι και οι πόρτες δεν αποτελούν εμπόδιο για αυτό, ενώ το να κάνεις ένα Φίδι φίλο σου δεν είναι καθόλου απίθανο να αποδειχθεί μοιραίο.
Δεν είναι ν’ απορεί κανείς που αυτό το ικανό και μυστηριώδες πλάσμα αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας πολλών αρχαίων πολιτισμών, ενώ ακόμα και σήμερα στην Ινδία και τη Μαλαισία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στα Φίδια. Στο μεταξύ η δυτική μυθολογία από παλιά έχει συσχετίσει το Φίδι με τον Υποχθόνιο κόσμο -πράγμα που ίσως εξηγεί την ενστικτώδη σαγήνη και το φόβο που νιώθουμε στη θέα αυτού του πλάσματος στα χέρια ενός γητευτή φιδιών

Στην κινέζικη αστρολογία το Φίδι είναι το συμπλήρωμα του Δράκου, με τον οποίο συναποτελεί τον Οίκο του Μυστηρίου. Αλλά ενώ ο Δράκος αντιπροσωπεύει τον εξωστρεφή μάγο, τον επιδεικτικό και φιγουρατζή, το διακριτικό Φίδι συμβολίζει τις συγκαλυμμένες όψεις του μυστηρίου και του απόκρυφου. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το Φίδι φέρνει τύχη, γιατί το θεωρούν φύλακα κάποιου θαμμένου θησαυρού. Μερικοί φτάνουν στο σημείο να διστάζουν ν<ι σκοτώσουν φίδι που μπαίνει στο σπίτι, ανεξάρτητα με το πόσο επικίνδυνο είναι, αφού υπάρχει πιθανότητα να τους φέρει πλούτη.
Στο κινέζικο ημερολόγιο ο μήνας του Φιδιού είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, που συμπίπτει με το Μάιο-Ιούνιο εποχή που βλέπει κανείς συχνά φίδια στον ήλιο.

Η προσωπικότητα του Φιδιού

Στην κινέζικη αστρολογία λίγα ονόματα ζώων είναι κολακευτικά, κι έτσι δεν υπάρχει λόγος να θιγείτε αν ανακαλύψετε ότι είστε Φίδι εφόσον ειδικά το πλάσμα αυτό λέγεται ότι συμβολίζει τη σοφία και την εξυπνάδα. Το Φίδι ξέρει να δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει βαθιά γνώση, απλώς με το να παραμένει μυστηριακά σιωπηλό. Κατά δεύτερο λόγο, η φινέτσα αποτελεί το κλειδί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Οι υπερβολικές χειρονομίες δεν ταιριάζουν στο λεπτό χαρακτήρα του Φιδιού που είναι ικανό να κλέψει ήρεμα την παράσταση απ’ οποιαδήποτε διασημότητα. Αυτοι οι άνθρωποι μπορούν να προκόψουν στην κοινωνία όχι μέσω του πλούτου και της θέσης, αλλά με το να γνωρίζουν ενστικτωδώς πού και πότε πρέπει να βρίσκονται.
Συχνά τα Φίδια μπορεί να δείξουν ένα δήθεν υψηλό ηθικό παράστημα, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνουν κάτι περισσότερο από επιπόλαιο ενδιαφέρον για τις αδυναμίες των άλλων σ’ αυτό τον τομέα. Παρ’ όλ’ αυτά, βαθιά μέσα του το Φίδι είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα, που συχνά νιώθει παγιδευμένο ανάμεσα στο επιθυμητό και το ηθικό.
Τα Φίδια αγαπούν επίσης το κουτσομπολιό, και όταν η ζωή τους είναι βαρετή δε διστάζουν να καταγράφουν σκάνδαλα και πονηρές πληροφορίες που αργότερα θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν με κάποιον τρόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο οι τύποι του Φιδιού τείνουν να γίνονται σπουδαίοι μυστικοί πράκτορες ή ντετέκτιβ. Επίσης διαθέτουν έμφυτη την ικανότητα να προοδεύουν στη θεωρητική ή την επιστημονική έρευνα.

Ασφαλείς επενδύσεις

Από οικονομική άποψη, τα Φίδια είναι ικανοί διαχειριστές χρημάτων, γιατί τείνουν να αποταμιεύουν προσεκτικά και να αποφεύγουν παρακινδυνευμένες -μολονότι δελεαστικές- επενδύσεις. Η φυσική τους κλίση να φυλάνε ή να μαζεύουν τα χρήματα τους ωθεί συχνά ένα Φίδι να στραφεί προς το τραπεζικό ή το λογιστικό πνεύμα.

Η χρονιά του Φιδιού

Εφόσον τα Φίδια βρίσκονται σε αρμονία με την γή και συνήθως φτιάχνουν τη φωλιά τους στο χώμα. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον ερχομό των σεισμών. Επομένως, ο χρόνος του Φιδιού λέγεται ότι θα φέρει σεισμούς σοβαρότερους απ’ οτι συνήθως -απόδειξη τα καταστροφικα γεγονότα στην Κίνα και την Αρμενια που προηγήθηκαν του σεισμού το Σαν Φρανσισκο το 1989

Τέτοιες γεωλογικές αναστατώσεις φαίνεται ότι συνδυάζονται με τις πολιτικές. Τα πραξικοπήματα, οι συνωμοσίες και η κάλπη είναι κυρίως τα μέσα που ανατρέπουν τις κυβερνήσεις γιατί τούτη είναι ώρα εσωτερικής επανάστασης μάλλον παρά πολέμου.

Στις επιχειρήσεις οι κίνδυνοι δεν προέρχονται από επιθέσεις ξένων εταιριών, αλλά από μηχανοραφίες και εσωτερικά πάρε δώσε.

Παρ’ όλα αυτά η χρονιά του Φιδιού είναι επίσης περίοδος κατό την οποία δίνεται περισσότερη σημασία στις ανάγκες του περιβάλλοντος. Υπάρχει μεγαλύτερη επίγνωση της αξίας των πλουτοπαραγωγικών πηγών και προωθούνται οικολογικές αντιλήψεις.
Γενικά, η χρονιά του Φιδιού δεν είναι κατάλληλη για να ξεκινήσετε νέα εγχειρήματα ή ριψοκίνδυνα προγράμματα. Καλύτερα να επιδοθείτε σε προσχεδιασμό, έρευνα και μελέτες στο κατά πόσο κάτι είναι εφικτό.
Η φρόνηση είναι το κλειδί της επιβίωσης.