ΚΙΝΑ- Συνέδριο ΚΚ: Πως βλέπει το τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για 19 ο συνεδριο κομμουνιστικο κομμα κινας

 

“Μια ανοιχτή προσέγγιση φέρνει πρόοδο, ενώ η αυτό-απομόνωση αφήνει κάποιον πίσω,” δήλωσε  στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη επέκτασης των μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας, προκειμένου αυτές να γίνουν “δυνατότερες, καλύτερες και μεγαλύτερες.”

“Θα μεταρρυθμίσουμε περαιτέρω τις κρατικές επιχειρήσεις με την δημιουργία επιχειρήσεων μεικτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ θα εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις αυτές στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού.”

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των προσπαθειών για την βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης διαφορετικών τύπων κρατικής περιουσίας, αλλά και του συστήματος διαχείρισης δημόσιου χρήματος, στην Κίνα.

Στην ομιλία του επεσήμανε επίσης την ανάγκη για την διαμόρφωση των επιτοκίων, αλλά και της συναλλαγματικής ισοτιμίας επί τη βάσει της αγοράς.

“Θα αναβαθμίσουμε το πλαίσιο του κανονισμού που διέπεται από τη νομισματική μας πολιτική, αλλά και την μακροοικονομική μας προσέγγιση, ώστε τα επιτόκια, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες να διαμορφώνονται επί τη βάσει της αγοράς,” τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Για τον εκσυγχρονισμό του χρηματοοικονομικού τομέα ο πρόεδρος Σι έδωσε έμφαση στις προσπάθειες εμβάθυνσης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών της πραγματικής οικονομίας, αυξημένης συμμετοχής των άμεσων χρηματοδοτήσεων, αλλά και την ανάπτυξης μιας χρηματοοικονομικής αγοράς, πολλαπλών επιπέδων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα επιτύχει μία “σαρωτική νίκη” στην μάχη του κατά της διαφθοράς, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος .

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την διαφθορά ως “την μεγαλύτερη απειλή” με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το κόμμα, τονίζοντας ότι η μάχη κατά της διαφθοράς δεν σταματάει ποτέ και παραμένει σοβαρή και πολύπλοκη.