ΚΚΕ: Εργοδοτικό έγκλημα ο θάνατος 47χρονου στη ΛΑΡΚΟ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 47χρονου εργάτη, πατέρα 4 παιδιών, που δούλευε στις εργολαβίες του εργοστασίου».

«Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που διαλύει και απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και αντικαθιστά εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας «αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περνάει μέσα και από την ίδια τη ζωή εργατών».

«Κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, να μην πιστέψει τις αναμενόμενες δικαιολογίες της διοίκησης του εργοστασίου περί «ανθρώπινου λάθους». Με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη να μετατρέψει την οργή και την πείρα του σε δύναμη για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, που θα βάλει τέλος στο απάνθρωπο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.