ΚΚΕ: Μοναχικός “λύκος” και στην Ευρωβουλή – Ένα είναι το κόμμα του λαού…

 

Εκτός της ομάδας «Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς» (GUE/NGL) στο ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να μείνει το ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, στην οποία συμμετείχε από το 1994 έως σήμερα, χρησιμοποιείται ως «εργαλείο» του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο πρωτοστατούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το γερμανικό Die Linke.

«Ωστόσο και παρά τις προσπάθειες του ΚΚΕ, η GUE/NGL χρησιμοποιείται ως εργαλείο του ΚΕΑ. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια τελείως αρνητική κατάσταση και νέοι όροι που δυσκολεύουν αντικειμενικά τη συνέχιση της συμμετοχής μας στην GUE/NGL» ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και συνέχισε: «Η παραμονή του ΚΚΕ σε μια Ομάδα, όπου κυριαρχούν αυτές οι δυνάμεις, θα γινόταν τροχοπέδη για την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, για την προώθηση της στρατηγικής υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα η συνέχιση της συμμετοχής του ΚΚΕ στην GUE/NGL θα χρησιμοποιούνταν ως «αριστερό άλλοθι» για την επιβολή της οπορτουνιστικής και σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής κομμάτων που δρουν υπέρ της ΕΕ και αποδέχονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Παράλληλα εξήγησε ότι ο συνομόσπονδος χαρακτήρας της GUE/NGL έχει στην πράξη αλλοιωθεί, αφού τα κόμματα του ΚΕΑ εμφανίζονται με ενιαία γραμμή, ομαδοποιημένα, μιλούν στις επιτροπές και τις ολομέλειες στη βάση κοινής πλατφόρμας, προβάλλοντας τις πολιτικές θέσεις του ΚΕΑ σαν θέσεις της GUE/NGL. «Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς η ΕΕ, στο πλαίσιο της περαιτέρω αντιδραστικοποίησής της, δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία των ευρωκομμάτων, που διασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη ισχυροποίηση της Κομισιόν και των πολυπλόκαμων μηχανισμών της» τόνισε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ που σημείωσε ότι εκδηλώνονται επιθέσεις σε βάρος του κόμματος και επιχειρείται η διαστρέβλωση και αποσιώπηση των θέσεών του…

 

real.gr