ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ: Δέκα “μνηστήρες” για την εξαγορά της, μεταξύ των οποίων Aegean και Ryanair

Τουλάχιστον δέκα αεροπορικές εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι ανεπίσημες για την ώρα προτάσεις αφορούν απόκτηση του ελέγχου της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης της εταιρείας.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται, όπως έγινε ήδη γνωστό, η Aegean Airlines και η Ryanair.

Ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών και όχι μόνο υπέβαλε μέσω της διαδικασίας που προβλέπει την κατάθεση ειδικού εντύπου και αρχικών στοιχείων στην KPMG η ισραηλινή εταιρεία Arkia, σε συνεργασία με αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, που θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ως ευρωπαϊκή εταιρεία με το καπέλο των Κυπριακών Αερογραμμών και διαθέτει δυνατότητες αύξησης στόλου και προορισμών.

Το σχετικό ενδιαφέρον της για τις Κ. Α. εκδήλωσε μέσω της διαδικασίας και η ρουμανική Blue Air, η οποία πετά τα τελευταία χρόνια από και προς την Κύπρο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η πρόταση της Blue Air προβλέπει στενή συνεργασία της για τις Κ. Α.με τη ρωσικών συμφερόντων κυπριακή Renaissance Capital.

Επίσης, ενδιαφέρον μέσω υποβολής των ζητούμενων εγγράφων υπέβαλε και o ισπανικός όμιλος Arevenca Group σε συνεργασία με την επίσης ισπανική Fly Aruba και την Air Atlantic, σε συνεργασία με επενδυτές από ΗΠΑ και Καναδά. Αργά χθες υπέβαλε το ενδιαφέρον της και η ΜΕΑ του Λιβάνου.