ΚΥΠΡΟΣ: Κρυφά θα παραμείνουν τα ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα έξω

Δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταλόγου με τα ονόματα των περίπου έξι χιλιάδων προσώπων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που έγινε υπό την προεδρία του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση και μελέτη από τους βουλευτές, καθώς, ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται, υπάρχουν πολλοί που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο νόμιμων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων. Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζήτησε τη δημοσιοποίηση του καταλόγου, τονίζοντας ότι πρέπει να κατατεθούν στοιχεία για τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, δηλαδή μετά τις 15 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης άφησε αιχμές ότι, στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, διαμορφώνεται πλειοψηφία για τερματισμό της εξέτασης από την Επιτροπή του θέματος της εξαγωγής καταθέσεων. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε έντονη διαφωνία για το ενδεχόμενο αυτό και επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη.