ΚΥΠΡΟΣ-ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ: Η S&P υποβαθμίζει σε CCC, οι ΗΠΑ πιέζουν για λύση και η ευρωζώνη επιμένει στο φόρο…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ καλείται η Κύπρος να πάρει τις αποφάσεις. “ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ” από παντού:

– Η S&P: Υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, σε “CCC” την Κύπρο – Αρνητικό το outlook

– O Αμερικάνος υπουργός Οικονομικών ζητά να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλήμα, την ίδια στιγμή που η WALL STREET αντιδρά αρνητικά με πτώση.

–  ΤΟ EUROGROUP ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και η επωδός είναι μία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Κύπρο ένα βιώσιμο σχέδιο στο οποίο όμως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΝΩΤΩΝ 100.000 ευρώ.

– Η ΤΟΥΡΚΙΑ διαμηνύει ότι το φυσικό αέριο ανήκει και στις δύο κοινότητες του νησιού!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, περιμένει από τις κυπριακές αρχές να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό. To Eurogroup στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της Τρόικας που πρέπει να ετοιμαστεί, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που έχουν οριστεί από το προηγούμενο Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι αρχές της Κύπρου θα πρέπει να αρχίσουν νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας. Το Eurogroup επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες και είναι  έτοιμα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.