Κέντρα Πρόληψης: Στο ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι

Τροπολογία για το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση την τροπολογία το σύνολο του προσωπικού των Κέντρων Πρόληψης για λόγους ασφάλειας δικαίου θα αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 από τη δημοσίευση της νομοθετικής διάταξης, χωρίς καμία αναδρομική κράτηση.

Αναφέρεται ακόμη ότι θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την υπαγωγή του προσωπικού των Κέντρων Πρόληψης στο ενιαίο μισθολόγιο.

Υπενθυμίζεται πως έχουν δημιουργηθεί εκκρεμότητες, ασάφειες και προβλήματα που προέκυψαν από το θεσμικό καθεστώς λειτουργίας των δομών αυτών, σε συνδυασμό με τις πολιτικές αποφάσεις των προηγουμένων ηγεσιών του υπουργείου Υγείας για ένταξή τους στις διατάξεις του Ν. 4024/2011 περί ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και υπογράφεται από τους Βασίλη Κυριακάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρη Γάκη, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Ζήση Ζάννα, Κώστα Ζαχαριά, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Βασιλική Κατριβάνου, Νίκο Μιχαλάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεράσιμο Μπαλαούρα, Θανάση Πετράκο, Παύλο Πολάκη, Ελένη Σταματάκη, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Έλενα Ψαρρέα.