Κακοποίησε περισσότερα από 450 παιδιά ο παρουσιαστής – κτήνος του BBC

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο παιδεραστίας που έχει πλήξει την αξιοπιστία και το κύρος του BBC αποκαλύπτοντας παράλληλα το πόσο διεστραμμένος ήταν ο παρουσιαστής του βρετανικού δικτύου, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος βίαζε ανενόχλητος κορίτσια και αγόρια ακόμα και εντός του κτιρίου του δικτύου.

Ο αποθανών παρουσιαστής θεωρείται υπεύθυνος για 450 περιστατικά κακοποίησης , τα 34 από αυτά είναι περιστατικά βιασμού σε κάθε πιθανό μέρος, από στούντιο μέχρι νοσοκομεία, φυλακές ακόμα και σε ιδρύματα για ασθενείς σε τελικό στάδιο, με το νεότερο θύμα του ένα κορίτσι οκτώ ετών. Οι σεξουαλικές επιθέσεις φέρεται να έγιναν σε μία περίοδο περίπου 60 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία, πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου υπόθεση στην χώρα καθώς το 73% των θυμάτων του ήταν παιδιά.

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν την περίοδο 1955 μέχρι 2009. Τα θύματα ήταν αγόρια που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση όταν του ζητούσαν αυτόγραφο μέχρι κορίτσια σε σχολείο που τους προσέφερε τσιγάρα και βόλτα με το αυτοκίνητό του για να τα βιάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμπεριφορά του Σάβιλ δείχνει κάποιον που επιδίωκε να κακοποιήσει παιδιά σε όποια ευκαιρία του δινόταν, εκμεταλλευόμενος την δημοσιότητά του για «να κρυφτεί σε κοινή θέα».

protothema.gr